Malzemeler:

2 su bardağı buğday nişastası,
1 su bardağı  şeker,
1.5 su bardağı su,
1 su bardağı tereyağ ı,

Hazırlanışı:

Ocağın üzerinde, orta ateşte nişasta, şeker ve su karıştıra karıştıra, katı
Hale gelinceye kadar bir miktar pişirilir. sonra 1 su bardağı tereyağ ının
Yarısıbu karışıma ilave edilir. helva yağıilave edildikten sonra bir süre
Daha ocağın üzerinde karıştırılmaya devam edilir. kısık ateşte helvanın
Ağzıyarım kapatılır. helva top top olmuşsa, kıvama gelmişdemektir. pişen
Nişe helvasına kalan yarım bardak tereyağ ilave edilir. helva ne kadar
Küçük toplar haline gelirse, o kadar güzel olur. servis tabağına alındıktan
Sonra, güzel bir görüntü sağlanacak şekilde üzerine çekilmişceviz serpilir
Ve servise sunulur.



This entry was posted on 02:00 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: