Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 yemek kaşığı tereyağ ı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet yeşil sivri biber
4-5 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı tavuk suyu ya da sade su
Ayrıca:
1 kahve fincanınar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Önce bütün bir tavuğu ya da tavuk butlarınıhaşlayalım. sonra suyunu
Ayırıp, tavuklarıufak parçalara ayıralım.öte yandan genişbir tencereye
tereyağ ıve zeytinyağınıkoyalım. yağerir erimez, çok ince yemeklik
Doğranmışsoğanlarla yine ince halkalar halinde dilimlediğimiz yeşil
Biberleri kavurmaya başlayalım. soğanlar sararmaya başladığında
Rendelenmişdomateslerle beraber biber salçasınıda tencereye ilave edip,
2-3 dakika daha kavuralım. şimdi artık pilavın suyunu varsa et suyunu
Aktarabiliriz. su kaynamaya başladığında hemen yıkanmış, süzülmüş
Bulgur, nar ekşisi ile kimyon, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyelim.
Bu arada bir kenarda bekleyen didiklenmiştavuklarımızıda katalım ve
Şöyle bir-iki kez karıştırıp, pişmeye bırakalım.
Baktınız ki, pilav suyunu çekiyor hemen altınıkısıp, 5-6 dakika daha
Pişmesine izin verip, sonra da ateşten alın. sakın ağzınıaçmayın ve en az
15-20 dakika pilavın dinlenip, demlenmesini bekleyin. sonra kapağınıaçıp,
Bir tahta kaşıkla çok hafif ve dikkatli bir şekilde pilavıkarıştırıp, alt üst
Edin. yani havalandırın. şimdi artık pilav servise hazırdır. yanına beyaz ya
Da mor soğan, üzerine de kırmızıpul biber çok yakışacaktır.
Afiyet olsun :)
Kalorimetre
Kalori hesapla
Ölçüler 


This entry was posted on 08:37 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: