Malzemeler:

300 gr iç bezelye
2 yumurta
Yarım su bardağı süt kreması
2 çorba kaşığı rendelenmişkaşarpeyniri
1 tutam tarçın
3-4 dal nane
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

İç bezelyeyi tuzlu suda haşlayıp süzün. 2 çorba kaşığı kadarınıayırıp
Bezelyeyi robotta ezerek püre haline getirin. 2 yumurta, süt kreması,
Kaşarpeynir, tarçın ve tuz ekleyip karıştırın.
Krem karamel kalıplarının içlerini 1 kaşık zeytinyağıile yağlayın.
Hazırladığınız bezelyeli püreyi paylaştırarak kalıplara boşaltın.
Kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180
Dereceye ayarlıfırında benmari usulü 15 dakika pişirin. fırından alıp
Soğumaya bırakın.
Püreyi servis tabağına çıkarın. limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış nane, tuz
Ve karabiberi karıştırıp pürelerin üzerine gezdirin. bezelye ve taze nane ile
Süsleyin.afiyet olsun :)



This entry was posted on 05:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: