Malzemeler:

4 adet koyun mumbarı,
300 gr. orta yağlıkuzu kıyma,
2 su bardağı bulgur,
2 çorba kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı pulbiber,
1 orta boy ince doğranmışsoğan,
10 dişezilmişsarımsak,
2 su bardağı et suyu.

Hazırlanışı:

Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. tersi çevrilen mumbarlar tuzla
Iyice ovularak temizlenir. temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde,
Tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın,
Soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. bu harç bir huni
Yardımıile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2
Su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar
Tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. kısık
Ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir 


This entry was posted on 01:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: