Malzemeler:

3 adet temizlenmişenginar
200 gr mısır
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
2 dişdövülmüşsarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu

Hazırlanışı:

Temizlenip yıkanmışenginarlarıince uzun halde dilimleyin. derince bir
Kasede 2 limonun suyunu, zeytinyağını, tuz ve sarımsaklarıkarıştırıp
Enginarlarıda ekleyin. kabın ağzınıkapatıp enginarlarıbirkaç saat bu
Sosta bekletin. ancak sosun enginarların üstünü tamamen örtmesi
Gerekiyor, aksi halde enginarlar kararabilir. bunu önlemek için arada bir
Kaptakileri karıştırmak yeterli.
Enginarlar zeytinyağlıve sarımsaklısosta marine olurken, mısırıkaynar
Suda haşlayıp salata kasesine alın. taze soğanlarıve maydanozlarıçok
Ince kıyıp mısırlara ilave edin. enginarlar sosun içinde bekleyip
Yumuşayınca onlarıda salataya katın ve zeytinyağlı-limonlu sostan üzerine
Bir kaşık gezdirin. salatanız servise hazırdır.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 08:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: