Malzemeler:

250'şer gramlık 2 parça
Tavuk göğsü 2 yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kase un
1 kase mısır unu
4 dişsarımsak
Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2
Dişsarımsağıezin. maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.
Dereotu ve maydanozu büyük bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir
Sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve pulbiberi ekleyip çırpın.
Un, yumurtalıkarışım ve mısır ununu düz tabaklara alın. tavuk etlerini
Önce una sonra yumurtalıkarışıma ardından da mısır ununa bulayın. bu
Işlemi bir kez daha tekrarlayın.
Sıvıyağıtavada kızdırıp kalan 2 dişsarımsağıpembeleştirin. tavuk
Paneleri tavaya alıp çevirerek kızartın. kevgirle yağdan çıkarıp 1 cm
Kalınlığında dilimleyin. sıcak olarak servis yapın.



This entry was posted on 04:54 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: