Malzemeler:

150 gr kuşbaşıbonfile et
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet orta boy havuç
1 adet çarliston biberi
1 dişsarmısak
1 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet çalıfasulye

Hazırlanışı:

Bir kaba soğan ve biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. tencereye yağı
Koyarak içerisine biber, soğan ve sarımsak ilave ederek karıştırın. başka
Bir kapta etleri haşlayıp tencereye koyarak biraz karıştırın. havuçlarıve
Fasulyeleri doğrayarak tencereye ilave edin. suyunu ekleyin.
Kısık ateşte defne yaprağınıkaynatın. etler pişmeye yakın patatesi ve
Pirinçi koyun. İçerisine tuz ve karabiber ilave ederek güveç kabına
Boşaltın. patlıcanlarıyağda kızartarak yemeğin üzerine serpiştirin. milföy
Hamurunu merdaneyle biraz açarak kenarlarınıyuvarak hale getirin.
Güvecin kenarına tutmamasıiçin yumurta sarısısürün.
Hamuru üzerine kapatın. kalan yumurta sarısınıda hamurun üzerine
Sürerek güveci fırına verin. hamur kızardığında fırından alarak pilav ile
Sıcak olarak servise sunun.



This entry was posted on 01:29 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: