Malzemeler:

4 adet yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
1/2 tatlıkaşığı vanilya
Çırpılmışkrema

Hazırlanışı:

Yumurta aklarınımikserin yüksek devrinde kar haline gelene dek iyice
Çırpın.İçine şekerin yarısınıilave edip,mikserle tekrar çırpın.şekerin geri
Kalanınıbu karışıma ilave edin.vanilya ve sirkeyi ekleyip,tekrar karıştırın.
Tepsiyi fırından çıkarın.üzerine bir tabaka yağlıkağıt yayın.yağlıkağıdın
Ortasına kalemle 18 cm çapında bir çember çizin.hazırladığınız yumurta
Akıkarışımınıkağıdın üzerine çemberden taşırmamaya dikkat ederek
Yayın.sonra fırına koyun.mikrodalga fırının yüksek derecesinde 2 dakika
Pişirin.fırının kapağınıaçın.10 dakika içinde bırakın.
Bu sürenin sonunda dikkatlice fırından çıkarın.soğuyana dek
Bekleyin.dikkatlice yağlıkağıdıalıp,bir tabağa koyun.üzerine çırpılmış
Kremayıekledikten sonra çilek,kivi,muz gibi mevsim meyveleri ile
Süsleyip,servis yapın.



This entry was posted on 07:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: