Malzemeler:

300 gr. bulgur,
50 gr. pişmişnohut,
50 gr. ince doğranmışsoğan,
30 gr. ince doğranmışkırmızıbiber,
100 gr. doğranmışdomates,
1 paket margarin yağ,
50 gr. domates salçası,
5 su bardağı su,
10 gr. tuz,

Hazırlanışı:

İnce ince doğranmışsoğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavurulur.
Kavrulmuşsoğanın içine ince doğranmışkırmızıbiber ile pulbiber ve salça
Ilave edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur. bu karışıma pişmişnohut ve
Domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve bulgur atılır, karıştırılır.
Pişmekte olan pilav yeniden kaynara çıkınca ocağın altıkısılır 15 dakika
Daha pişirildikten sonra yemek ocaktan indirilir. yemek servise hazırdır.



This entry was posted on 13:39 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: