Malzemeler:

500 gr. mercimek,
500 gr. bulgur,
2 yemek kaşığı domates salçasıve biber salçası
Yarım yemek kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
Yarım su bardağı zeytinyağı,

Hazırlanışı:

Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. kaynamakta olan suya atılıp 15
Dakika kaynatılır. salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra
Pişirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. ayrıbir tavada zeytinyağı
Yakılır. ayrıca pişmişpilava iki yemek kaşığı kırmızıbiber serpilip, yakılmış
Zeytinyağısıcak sıcak dökülüp karıştırılır. turşu, ayran, salata ile servis
Yapılır 


This entry was posted on 13:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: