Malzemeler:

2 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağ ı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı pilavlık iri bulgur
1 adet iri boy kuru soğan
Sos için;
2-3 dişsarmısak

Hazırlanışı:

Mercimeği bol suyla yıkayıp, süzdürün. üzerine 1-2 parmak geçecek kadar
Su ilavesiyle haşlanmaya bırakın.
Mercimek hafifçe yumuşamaya başladığında altınısöndürüp, süzdürün ve
Bir kenarda bekletin.
Bu arada pilavıpişireceğiniz tencerenin içine yağıaktarın ve yemeklik çok
Ince kıyılmış soğanlarıda ekleyerek kavurun.
Soğanlar sarardığında 2,5 su bardağı suyu ekleyin.
Su kaynayınca tuz ve karabiberin yanısıra bulguru ve haşlanmışmercimeği
De ilave edin.
Pilav suyunu çeker çekmez altınıkısıp, 8-10 dakika daha pişirin ve ateşten
Alın.
Afiyet olsun :)
Pilavın kapağınıhiç açmadan en az 15-20 dakika demlenmeye,
Dinlenmeye bırakın.
Öte yandan sosu hazırlamak için ufak bir tavada yağıeritip, dövülmüş
Sarmısakları2-3 dakika kavurup, demlenen ve dinlenen pilavın üzerine
Ekleyip, pilavıbir güzel karıştırıp, havalandırın.
Sonra da sıcakken servis yapın.



This entry was posted on 09:42 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: