Malzemeler:

500 gr dana kıyma
250 gr koyun kıyması
1 yumurta
1 soğan
5 domates
1 dilim ekmek
1 dişsarmısak
1 çay kaşığı nane
1 tatlıkaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Bir kasede kıymaları, ufalanmışekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve
Naneyi karıştırarak iyice yoğurun. kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler
Yapın. yağıderin bir tavaya koyup köfteleri kızartın. delikli kepçeyle
Kenara çıkarın. soğanlarıtavaya atarak altın sarısıbir renk alana kadar
Kavurun. diğer yanda domatesleri rendeleyin. domates püresini ve
Saımısağısoğanlara ekleyerek kapağınıkapatıp, hafif ateşte 30 dakika
Pişirin. tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin. köfteleri servis
Tabağına yerleştirip üstüne hazırladığınız sosu dökün




This entry was posted on 03:06 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: