Malzemeler:

Hamur malzemesi:
42 gr yasmaya
2 su bardağı  sut
1 su bardağı  sıvı yag
1 yemek kasigi tozseker
2 yumurta aki(sarisi uzeri için)
Tuz,alabildigi kadar un
Iç malzeme:
Beyaz peynir,maydanoz,istege bagli karabiber ve kirmizi pul biber
Ustu için:

Hazırlanışı:

Verilen hamur Malzemeler:i sirasiyla genis bir kaba konulur ve yavas
Yavas eklenen unla ele hafif yapisan bir hamur elde edilir.ustu ortulerek
15-20 dk dinlenmeye birakilir.dinlenen hamurdan iri ceviz buyuklugunde
Hamurlar kopartilir ve beze yapilir.içine iç koyabilecek sekilde az bastirilir
Ve iç konur pogca sekli verilir ve unlanmis tepsiye aralikli dizilir.yumurta
Sarisi surulur,corek otu ve susam serpilir .birazda tepside mayasinin
Gelmesi beklenir.180 derece firinda pismeye birakilir.kizaran pogcalar
Firindan alindiginda nemli bez ile ustu ortulur.iliyinca servis yapilir.afiyet
Olsun! 


This entry was posted on 14:51 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: