Malzemeler:

3 adet kemikli ve derisi üzerinde somon balığı
1 adet havuç
10 adet taze fasulye
Maydanoz
Tuz, karabiber
250 gram siyah, haşlanmıştaglietelli makarnası
Terbiye için:
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı  şeker
5 adet tane karabiber
1/4 çay bardağı limon suyu
1/4 çay bardağı portakal suyu
2 dişsarımsak
2 adet defne yaprağı
Yarım soğan
4-5 adet rezene yaprağı
Sos için :
1 çorba kaşığı tereyağ ı
Yarım soğan
1 çay kaşığı kapari
1 adet domates
1 tatlıkaşığı limon

Hazırlanışı:

Terbiye için genişbir kapta tuzu, şekeri, kırılmıştane karabiberleri, limon
Ve portakal suyunu, küçük doğranmışsarımsakları, defne yaprağını, halka
Şeklinde kesilmişsoğanıve rezene yapraklarınıkarıştırın.
Bir buçuk cm eninde kesilmiş, derisi üzerinde ve kemikli somon balıklarını
Hazırladığınız sosta 1 gün dinlendirin. sostan çıkardıktan sonra üzerine tuz
Ve karabiber serpin. orta ısılıbir ızgarada arkalıönlü kızartın.
Sos için
1 çorba kaşığı tereyağ ınıtavaya alın. küçük doğradığınız soğanıekleyin.
Pembeleşmeye başladığında kapariyi, kabuğu soyulmuşve küçük parçalar
Şeklinde kesilmişdomatesi ve 1 tatlıkaşığı limonu ekleyin.
Servis tabağının bir kenarına haşlanmıştaglietelli yerleştirin.
Diğer tarafına hazırladığınız sostan dökün. üzerine ızgarada pişirdiğiniz
Balıklarıyerleştirin. haşlanmışhavuç dilimlerini ve taze fasulyeleri yanına
Dizin. maydanoz yapraklarıile süsleyerek, servis yapın.



This entry was posted on 02:17 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: