Malzemeler:

600 gr dana kuşbaşı
6 adet minik soğan
1 havuç
200 gr mantar
Bir demet kokulu ot(maydanoz,kekik,mercanköşk)
50 gr (6 çorba kaşığı ) un
90 gr (6 çorba kaşığı ) tereyağ ı
2 yumurta sarısı
1 limon
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Et suyunu kaynatın.kuşbaşıdana etini kazınarak temizlenmişhavucu ve
Kokulu ot demetini ekleyin.et suyu kaynayınca,altınıkısıp 40 dakika kadar
Eti pişirin.soyulmuşsoğanlarıilave edin.20 dakika daha pişirin.tencereyi
Ateşten alın.İyice yıkadığınız mantarlarıdilimleyin.bir başka tavada 40 gr
(2,5 çorba kaşığı ) tereyağ ında yaklaşık 10 dakika sote edin.sonra
Tuzunu,karabiberini serpin.
Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı ) tereyağ ınıeritin.unu ekleyin ve
Sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin.bu
Sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin.
Bu sosa yarım limon suyuyla karışmışyumurta sarılarını,tuz ve karabiberi
Ilave edin.eti ve soğanlarısüzün,servis tabağına düzenleyin.et suyunda
Pişmişhavucu dilimleyip mantarlarıekledikten sonra hepsinin üzerine
Hazırladığımız sosu dökün.şimdi servise geçebilirsiniz.



This entry was posted on 03:11 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: