Malzemeler:

1 adet ortaboy soğan
1 adet domates
1 adet havuç
Yarım kilo mantar
2 adet kemiksiz tavukgöğsü
Kırmızıtoz biber (1 tatlıkaşığı )
Salça (1 tatlıkaşığı )
Tuz (bir miktar)
1 dişsarımsak (isteğe göre)

Hazırlanışı:

Soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.daha sonra küp veya halka şeklinde
Doğranmışhavuç katılarak havuçların sertliği gidinceye karad pişirilir.
Küçük parçalar halinde doğranmıştavuk göğüsleri katılarak 5 dakika
Pişirilir.
Kırmızıtoz biber katılarak biraz çevrilir. kabuklarısoyulup küçük parçalar
Halinde doğranmışdomatesler,salça , tuz ve 1 dişsarımsak eklenir.
Domatesler yumuşuncaya kadar ara ara karıştırılır. son olarak orta
Büyüklükte doğranmışmantarlarda eklenilerek 5-10 dakika pişirilir ;
Mantarların suyunu salacağınıda düşünerek biraz su
Eklenir. tencerenini kapağıkapatılarak yarım saat pişirilmeye bırakılır.
Not(suyunun azalma gibi durumunda kaynamışsu ekleyebilirsiniz.)



This entry was posted on 01:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: