Malzemeler:

6 adet ince dövülmüşbonfile
1 su bardağı kıyılmış mantar
1 başsoğan
Çeyrek demet maydanoz
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı margarin
Kızartmak için :
1 adet yumurta
2 çay bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 su bardaği sıvıyağ

Hazırlanışı:

Bir yemek kaşığı yağ, kıyılmış mantar ve yemeklik doğranmışsoğanı,
Mantarların suyu çekinceye kadar kavurun. İçerisine kıyılmış maydanoz,
Dereotu ve tuz ilave ederek ocaktan alın. dövülmüşbonfileyi biraz
Tuzlayın. üzerine mantarlıiçten sürüp rulo yapın.
Yayvan bir tencerede yarım çay bardagısu ile suyunu çekene kadar
Pişirin. servisten 15 dakika önce sırasıyla çırpılmışyumurtaya, una, tekrar
Yumurta ve galeta ununa batırarak sarırenkte kızarıncaya kadar pişirin.
Sebze garnitürleriyle servise sunun.



This entry was posted on 03:18 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: