Malzemeler:

1 büyük boy kereviz (soyulmuş,dörde kesilmiş)
1 adet sıkılmışlimon
200 gr doğranmışmantar (kıyım kesilmiş)
1 adet doğranmışsoğan (kıyım kesilmiş)
2 adet doğranmışçarliston biber
100 gr sıvıyağ
Yeterince tuz ve biber
100 gr rendelenmişkaşar
Beşamel sosun malzemesi:
100 gr un
600 gr süt
Yeterince tuz

Hazırlanışı:

Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip limonla kaynamışsuda haşlayıp
Soğuk suya çıkarın.
Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağkoyun. yağeridikten
Sonra un ilave edin. çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısıve tuzu ilave edin.sos bir
Kere kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Bu arada kerevizin harcınıelde etmek için bir tavada soğan, mantar ve
Biberleri bir güzel kavurun. yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne
Koyun.
Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarıilave ederek bir fırında
Kaşarıkızartıp servise sunabilirsiniz



This entry was posted on 01:27 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: