Malzemeler:

1 adet dil balığı
20 gram tereyağ ı
50 gram mantar
1 adet salatalık
1 tatlıkaşığı limon suyu
1 adet domates
2 adet biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak balığıbol suyla yıkayın. keskin bir bıçak yardımıyla
Pullarınıtemizleyin. balığın üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağısürün.
Daha sonra yağladığınız balığı10 dakika ızgarada pişirin.
Mantarlarıtereyağ ında bıraktığısuyu çekene dek sote edin. ve dil balığının
Üzerine koyun. balığın yanında ikram edeceğiniz salata için öncelikle
Domatesin kabuğunu soyun ve kuşbaşıiriliğinde doğrayın. salatalık ve
Biberleri de kuşbaşıiriliğinde doğrayın.
Hepsini bir kap içinde karıştırdıktan sonra üzerine limon suyu döküp, köri
Ve tuz serptikten sonra balığın yanında servis yapabilirsiniz.



This entry was posted on 02:15 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: