Malzemeler:

8 adet dana eskalop
2 adet biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr mantar
Maydanoz
1 yumurta
1 dişsarmısak
Limon
80 gr kalın dilimlenmişjambon
tereyağ ıya da zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı ) tereyağ ında sarmısağıöldürün.
Sarmısaklarıçıkarın, aynıyağa biberleri atıp 10 dakika harlıateşte
Kızartın.
Mantarlarıyıkayıp dilimleyin. zar şeklinde doğranmışjambonla birlikte
Biberleri kızarttığınız tavaya mantarlarıda atın. 10 dakika kadar
Kızarsınlar.
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflıiyice kızartın.
Bir limonun suyuyla yumurtayıiyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu
Ekleyin.
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi
Söndürüp hızla karıştırın. karışımıet dilimlerinin üzerine gezdirdikten
Sonra servis yapın.



This entry was posted on 03:12 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: