Malzemeler:

1 kg böbrek
200 gr mantar
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı tereyağ ı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1-2 adet defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu

Hazırlanışı:

İri kuşbaşıolarak doğranmışböbreği yıkayıp kurulayın. tencereye
tereyağ ınıkoyup eritin. yağbiraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp
Kendi suyunu çekinceye kadar pişirin. üzerine yemeklik olarak doğranmış
Soğanıkoyarak 2 veya 3 dakika kadar kavurun.
İçerisine bütün mantarlarıilave edin. pişmekte olan mantarlar kendi
Suyunu verip çekince bir su bardağı su ilave edin. kısık ateşte suyu koyu
Kıvam alıncaya kadar pişirin. üzerine tuz, karabiber, maydonoz ve
Dereotunu ilave ederek servise sunun.




This entry was posted on 04:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: