Malzemeler:

4 kuzu böbreği (yağlarıtemizlenip doğranmış)
4 dilim ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabuklarıalınmış)
1 yumurta
125 gr (1/2 su bardağı ) süt
60 gr (4 çorba kaşığı ) margarin
4 dilim salam (zarısoyulup doğranmış)
250 gr mantar (temizlenip ince doğranınış)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı rafine yağ

Hazırlanışı:

Lezzetli ve doyurucu bir kışyemeği olan mantarlıböbrek, kırmızı şarapla
Birlikte servis edilebilir.
Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz.
Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma
Batırarak, karışımıiçmeleri için bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz. yağkızınca
Tavaya salamlarıkoyarak 5 dakika kızartınız. böbrekleri ekleyip sık sık
Karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz. mantarları
Da koyup devamlıkarıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu,
Tuz ve karabiberi ekleyiniz.
Ateşin altınıkısıp karışımı2 dakika daha pişirdikten sonra tavayıateşten
Alınız.
Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte
Eritiniz. köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4
Dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız. kızartılmışekmekleri
Kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarınısüzdürünüz.
Ekmek dilimlerini, çukur kısımlarıüste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara
Yerleştirip tavadaki böbrek karışımıile içlerini doldurunuz. ustlerine
Yumurtalarıyerleştirerek hemen servis ediniz.



This entry was posted on 00:18 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: