Malzemeler:

4 adet 160 gramlık dana biftek
200 gr mantar
1 su bardağı et suyu
2-3 dişsarmısak
2 çorba kaşığı acıhardal
8 dilim pastırma
1 havuç
1/2 demet maydanoz
2 yeşil soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1.5 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı su
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
5-6 arpacık soğanı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Mantarlarıince ince doğrayıp kaynamışet suyunda yarım saat bekletin.
Biftek dilimlerini düz zemine yayın. sarımsaklarıezip hardala karıştırın ve
Etlerin üzerine sürün. pastırma dilimlerini ekleyin.
Havuç, maydanoz ve yeşil soğanlarıdoğrayıp margarinde kavurun.
Domates salçasınıekleyip karıştırın. yarım su bardağı su ve defne
Yaprağınıilave edin. et suyunda beklettiğiniz mantarlarısuyuyla birlikte
Tencereye ekleyip pişirin. sonra defneyi çıkarın. mantarlıkarışımın bir
Kısmınıayırıp kalanınıbifteklerin üzerine paylaştırın.
Biftekleri rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın. üzerine tuz ve
Karabiber serpin.
Hazırladığınız biftek rulolarınıuna bulayıp kızgın yağda kızartın. düz bir
Tepsiye alın ve önceden 170 dereceye ayarlanmışfrında 50 dakika pişirin.
Kalan mantarlıkarışıma arpacık soğanlarıilave edip 10 dakika kadar
Pişirin. biftek rulolarıservis tabağına alıp sos eşliğinde sıcak olarak servis
Yapın.



This entry was posted on 03:10 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: