Malzemeler:

2 soğan
1 yumurta
1'er çay kaşığı kekik, kimyon, karabiber
Tuz
Yarım bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Krep için:
2 yumurta
Yarım su bardağı un
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşarpeyniri
50 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
Mantar sos için:
200 gr kültür mantarı
2 soğan
2 sarımsak
25 gr margarin
Yarım su bardağı süt kreması
Tuz, pulbiber
Süsleme için:

Hazırlanışı:

Soğanırendeleyin. ekmeği ıslatıp ufalayın. kıymaya soğan, ekmek içi, tuz,
Yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. eşit büyüklükte 12
Köfte hazırlayın.
Krep Malzemeler:ini blenderle çırpın. orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık
Kadar margarinle yağlayın. krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar
Tavaya döküp iki taraflıpişirin. bu şekilde 12 krep hazırlayın.
Köfteleri sıvıyağda kızartın. kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça
Şeklinde katlayın. soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak
Şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derecede 5 dakika fırınlayın.
Soğan ve sarımsaklarıkıyıp yağda pembeleştirin. mantarlarıdilimleyin,
Tavaya ekleyip soteleyin. tuz, pulbiber ve kremayıilave edin. 5-6 dakika
Kadar pişirin. krep bohçalarınımantar sos eşliğinde servis yapın.afiyet
Olsun...



This entry was posted on 03:22 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: