Malzemeler:

20 sığır dili dilimi (ince kesilmiş)
45 gr margarin (3 çorba kaşığı )
250 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş)
1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası(2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
150 gr et suyu (3/4 su bardağı )
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
50 gr konyak (1/4 su bardağı )

Hazırlanışı:

Hazırlanmasıkolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle
Yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis
Edebilirsiniz.
Büyük ve derin bir tavada yağıorta ateşte eritiniz. yağkızınca mantarları
Ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Tavayıateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmişmısır nişastasınıekleyip iyice
Karıştırınız.
Tavayıyeniden ateşe oturtup yavaşyavaşet suyunu katınız; karışımı
Pürtüksüz olana kadar karıştırınız. devamlıkarıştırarak tuz, karabiber ve
Konyağıkatınız.
Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız. ateşin altınıkısıp, arasıra
Karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar
Pişiriniz.
Tavayıateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak
Servis ediniz. 


This entry was posted on 04:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: