Malzemeler:

3 çorba kaşığı margarin
750 gr kuşbaşıkuzu eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
200 gr mantar
Tuz
Karabiber
Kekik
Krep hamuru için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Sıvıyağ
8 dilim kaşar peyniri
2 adet domates
6 adet sivribiber

Hazırlanışı:

Eti ve piyazlık doğranmışsoğanıetler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba
Kaşığı margarinde kavuralım.havuçlarıhalka halka dilimleyelim.3 dakika
Daha kavuralım.kuşbaşıdoğranmışpatatesi ve dörde bölünmüşmantarları
Ekleyip,pişirmeye devam edelim.biraz su ilave edip,ağır ateşte
Yumuşayana dek pişirelim.tuz ve biberini ilave edelim.
Krep için yumurtalar, un,süt,tuz ve sıvıyağımutfak robotunda
Karıştıralım.teflon tavayıyağlayalım.krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya
Dökelim. tavayısürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.İki yüzünü de
Pişirelim.bütün krepleri pişirdikten sonra
Kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelim.kenarlarınısarkıtalım.
Ilık kebaptan delikli bir kepçe ile alıp,krebin ortasına koyalım.krebi bohça
Biçiminde toplayalım.kaseyi hafifçe yağlanmışküçük bir tepsiye ters
Çevirelim.diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye koyalım.üzerlerine kaşar
Dilimlerini yerleştirelim.
Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökelim.önceden ısıtılmış 200
Derecelik fırında 5 dk ısıtalım.fırından çıkarıp,krebin üzerine 1 dilim
Domates ve biber koyup,kürdanla tuttturalım 


This entry was posted on 23:49 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: