Malzemeler:

2 su bardağı kırmızımercimek,
1 su bardağı bulgur,
1 yemek kaşığı domates salçasıve biber salçası(karışık olarak),
Yeterince su, tuz,
1 yemek kaşığı k.biber, ,  2 başsoğan,

Hazırlanışı:

Kırmızımercimek bir tencerede 3, 4 defa iyice yıkanır. mercimeğin
Üzerine kapatacak kadar su konur. mercimeğin taşmamasıiçin içine kırmızı
Biber, iyice pişmesi için de 1, 2 yemek kaşığı sıvıyağkonur ve mercimek
Pişirilmeye bırakılır. mercimek iyice piştikten sonra içine bulgur atılır azar
Azar sıcak su konularak bulgur açılıncaya kadar pişirilir ve salçasıeklenir.
Bir tavada ufak ufak doğranmışsoğanlar yağda sarartılıncaya kadar
Kızdırılır, az soğuyunca kırmızıbiber konur. hazırlanan bu karışımın yarısı
Tenceredeki yemeğin içine, diğer yarısıda servis yapılırken tabaklardaki
Yemeğin üzerine konur ve servis yapılır.



This entry was posted on 13:34 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: