Malzemeler:

6 bardak kırmızımercimek
1 bardak simit(koftelik bulgur)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane kuru soğan
1/2 bardak sıvıyağ
2 demet maydanoz
250 gr. yeşil soğan
250 gr. yeşil sarımsak
Tuz ve kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Kırmızımercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur.
İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. pişmeye yakın
Salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dakika kadar
Pişirilir ve ocağın altıkapatılır. kuru soğanlar incecik doğranır, yağda
Kızartılır, sonra altıkapatılır, kırmızıbiber ilave edilir. diğer taraftan
Sebzeler doğranır bir tarafa konur. pişirilen kırmızımercimek, simit
Karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 dakika yoğrulur. yağve kızarmış
Soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. daha sonra
Maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya
Kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.



This entry was posted on 02:59 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: