Malzemeler:

Ic malzemesi icin:
1 su bardağı  yesil mercimek
1 adet soğan
3 adet tavuk gogsu
3 dis sarimsak
1 tatli kasigi kori
1 tatli kasigi karabiber
1 cay kasigi zencefil
1 cay kasigi zerdecal
1 cay kasigi kisnis
1 cay kasigi seker
2 adet yesil soğan
Hamuru icin:
1 su bardağı  su
1 caykasigi kabartmatozu
1 cay kasigi pul biber
Biraz karabiber tuz
Aldigi kadar uc

Hazırlanışı:

Biraz sıvı yagda kori guzelce kavrulur. buyuk parcalar halinde dogranmis
Tavuklar ve sarimsak eklenir,biraz pisirildikten sonra buyuk dogranmis
Yesil soğan ve kuru soğan eklenir.daha sonra tum baharatlar, haslanmis
Mercimek ve 1 su bardağı  su koyularak pisirilir.
Buarada hamur Malzemeler:i karistirilarak yumusak bir hamur elde
Edilir.hamur merdane ile acilir.uzun seritler halinde kesilir.bu seritler rulo
Haline getirilir,avuc icinde bastirilir ve minik yuvarlaklar sekline getirilir.
Yagda kizartilir ve yaglari suzulmesi icin mutfak pecetesinin uzerine
Koyulur.tabaga bir kac tane yapilan ekmeklerden dizilir uzerine tavuklu
Malzemeden eklenir ve servis yapilir.afiyet olsun :)




This entry was posted on 02:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: