Malzemeler:
Ic malzemesi icin:
1 su bardağı yesil mercimek
1 adet soğan
3 adet tavuk gogsu
3 dis sarimsak
1 tatli kasigi kori
1 tatli kasigi karabiber
1 cay kasigi zencefil
1 cay kasigi zerdecal
1 cay kasigi kisnis
1 cay kasigi seker
2 adet yesil soğan
Hamuru icin:
1 su bardağı su
1 caykasigi kabartmatozu
1 cay kasigi pul biber
Biraz karabiber tuz
Aldigi kadar uc
Hazırlanışı:
Biraz sıvı yagda kori guzelce kavrulur. buyuk parcalar halinde dogranmis
Tavuklar ve sarimsak eklenir,biraz pisirildikten sonra buyuk dogranmis
Yesil soğan ve kuru soğan eklenir.daha sonra tum baharatlar, haslanmis
Mercimek ve 1 su bardağı su koyularak pisirilir.
Buarada hamur Malzemeler:i karistirilarak yumusak bir hamur elde
Edilir.hamur merdane ile acilir.uzun seritler halinde kesilir.bu seritler rulo
Haline getirilir,avuc icinde bastirilir ve minik yuvarlaklar sekline getirilir.
Yagda kizartilir ve yaglari suzulmesi icin mutfak pecetesinin uzerine
Koyulur.tabaga bir kac tane yapilan ekmeklerden dizilir uzerine tavuklu
Malzemeden eklenir ve servis yapilir.afiyet olsun :)
0 yorum: