Malzemeler:

750 gram kuşbaşıet
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
Tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağ ıveya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ,

Hazırlanışı:

Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
Etleri düdüklü tencereye alalım. üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su
Ekleyelim. orta hararetli ateşte haşlayalım. etler yumuşadığında içine
tereyağ ını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. konserve
Bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp patatesleri yarım parmak kalınlığında
Yuvarlak dilimler halinde keselim. kızgın sıvıyağda yarıyarıya pişecek
Şekilde kızartalım. etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. arzuya göre
Tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastasıgidene dek birkaç su yıkayalım. sularını
Süzelim. ayrıbir tencereye sıvıyağıalıp, kızdıralım. pirinçleri şeffaflaşana
Dek kavuralım. kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine
Yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve
Yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. et suyu eridiğinde tencerenin
Kenarından yavaşça suyu boşaltalım. tencerenin kapağınıörtüp, ağır
Ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. ateşten
Alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye
Bırakalım. tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin
Şeklini bozmadan özenle çıkartalım.



This entry was posted on 03:08 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: