Malzemeler:

500 gr uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılmış)
60 gr (1/2 su bardağı ) un (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiberle
Karıştırılmış)
60 gr (4 çorba kaşığı ) tereyağ ı
3 orta boy havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş)
1 tatlıkaşığı kekik
1 defne yaprağı
1/2 su bardağı dömi-sek kırmızı şarap

Hazırlanışı:

Uykuluklarıbüyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz.
Tencereyi orta ateşe oturtup, suyu kaynatınız. kaynayınca tencereyi
Ateşten alıp, 10 dakika bir kenarda bekletiniz. delikli kepçeyle uykulukları
Kağıt peçete üstüne çıkarıp, süzdürünüz. (pişme suyunu atınız.)
Uykuluklarıtezgaha koyup, 1,5 cm'lik parçalara kesiniz. baharatlıunu bir
Tabağa koyunuz. uykuluk dilimlerini iyice una bulayıp, fazla unlarını
Silkeleyerek, bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada, tereyağ ıorta ateşte eritiniz. yağkızınca uykuluk
Dilimlerini koyup, arasıra çevirerek 10-15 dakika, her yanlarıiyice kızarana
Kadar kızartınız. delikli kepçeyle uykuluklarıkağıt peçete üstüne çıkarıp,
Sıcak kalmalarınısağlayınız.
Havuç, kekik, defne yaprağıve şarabıtavaya koyup, sık sık karıştırarak 5
Dakika pişiriniz. makarnayıekleyip, sosa iyice bulayınız. tavayıateşten
Alıp, defne yaprağınıçıkarıp atınız. karışımı ısıtılmış bir servis tabağına
Boşaltıp, uykuluk dilimlerini üstüne dizerek, servis ediniz.



This entry was posted on 04:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: