Malzemeler:

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı(ızgara telini yağlamak için)
4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
4 çorba kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
Beyazbiber
2 limonun suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Önce ızgarayıyakın. izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağıile
Yağlayın. balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla
Birer çentik atın. eğer az pişmişisteniyorsa bu işlemi yapmayın. unu ve
Tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
Limon suyunun 2 çorba kaşığı nıbir kenara ayırıp, kalanınıbalıkların
Üzerine serpin. balıklarıuna bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağıolacak şekilde bir sos hazırlayın.
Balıklarısıcak ızgaraya yerleştirin. balıklar pişerken, temiz bir fırçayla
Arasıra hazırlamışolduğunuz bu sostan üzerlerine sürün. yaklaşık 5 dakika
Sonra balıklarıalt üst ederek, diğer yanlarınıda 5 dakika kadar pişirin.
Balıklarıönceden ısıtılmış tabaklara alın. kalan limon suyu-zeytinyağı
Karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin. izgara lüferleri, zeytinyağı-limon
Sosuyla birlikte, sıcak olarak servis yapın



This entry was posted on 02:07 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: