Malzemeler:

4-5 yemek kaşığı lor peyniri
1 kahve fincanıpudraşeker
125 gr tereyağ ı
2 su bardağı un
2 kahve fincanınişasta
3 adet yumurta
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
Şurubu;
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı:

Lor peynirini ezerek tel süzgeçten geçirin. bir kabın içinde yağla
Pudraşekerini karıştırarak krema haline getirin. peyniri katıp bir iki dakika
Karıştırdıktan sonra yumurtalarıteker teker kırın; un, nişasta ve karbonatı
Da koyup hafif karıştırarak bir hamur yapın.
Hamurdan bir kaşık alıp şekillendirerek yağlanmışve unlanmıştepsiye
Sıralayın. orta ısılıfırında pembe renkte pişiirin.
Toşeker, su ve limon suyu ile suluca bir şurup hazırlayın ve sıcak olarak
Pişen hamurların üzerine dökün. çok ağır ateşte şurubun bir kısmını
Çektirin. soğuduğu zaman servis yapın. 


This entry was posted on 12:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: