Malzemeler:

1/2 demet dereotu
300 gr süt kreması
Rendelenmişlimon kabuğu
500 gr lahana
3 yumurta
1 büyük soğan
Karabiber
700 gr haşlanmışpatates
2 tatlıkaşığı nişasta
Kızartmalık yağ
Tuz
100 gr dana jambon veya pastırma

Hazırlanışı:

Lahanayıyıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince şeritler halinde doğrayın.
Lahanayıtuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. dereotunu
Yıkayıp ayıklayın. İnce ince kıyıp süt kremasıile karıştırın. karışıma
Rendelenmişlimon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz lahanayısıkıp kalan suyu da süzün. soğanısoyup
Küçük küpler halinde doğrayın. patateslerin kabuklarınısoyun. yarısını
Rendenin kalın tarafıdiğer yarısınıise rendenin ince tarafıile rendeleyin.
Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayıkarıştırın. tuz ve
Karabiberle tatlandırın.
Büyük bir tavada kızartmalık yağıkızdırın. lahanalıkarışımdan küçük
Parçalar alıp kızgın yağda kızartın. mücverleri arkalıünlü 2-3 dakika kadar
Pişirin. tavadan aldığınız mücverleri önceden ısıtılmış fırında bekletin.
Mücveri dereotlu dip ve jambon eşliğinde servis yapın.



This entry was posted on 01:23 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: