Malzemeler:

4 adet tavuk butu
3 su bardağı pirinç
1/2 kg lahana turşusu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Tavuk butlarıhaşlanır. ayrıbir tencerede sıvıyağla soğan kavrulur, ince
kıyılmış lahana turşusu ilave edilir. beraber kavrularak su ile pişirilir. tuzlu
Ve sıcak suda yarım saat kadar bekletilmişpirinç ilave edilir, hep beraber
Biraz kavrulur. fırın tepsisine boşaltılır. butlar üzerine yerleştirilir.
Karabiberli 4 bardak tavuk suyu ilave edilir. butların üzerine toz kırmızı
Biber sürülerek fırına verilir. ortalama yarım saat kadar pişirilir. bu arada
Üsteki pirinçlerin kurumamasıiçin arada bir karıştırılır.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 08:19 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: