Malzemeler:

1 küçük lahanananın dışyaprakları
1 soğan
25 gr tereyağ ı
350 gr kıyma
4 yemek kaşığı galeta unu
200 gr İri rendelenmişkaşar
1 fincan haşlanmışbarbunya
Tuz, biber, kimyon
Hamur için:
2 bardaktan biraz az un (250 gr)
2 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlıkaşığı limon suyu
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Hazırlanışı:

Hamuru yumurtalardan birininin sarısınıayırıp diğer tüm malzemeyi
Karıştırarak yoğurun. 1 saat kadar şeffaf folyoya sarıp buzdolabında
Bekletin.
Lahananın dışta kalan büyük yapraklarınıayırın. ayıklayıp sert kısımlarını
Atın. büyükçe bir kapta haşlayın (haşlama suyuna yarım fincan sirke ve 1
Kaşık şeker koyarsanız tadıdaha hoşolacaktır).
Soğanıküp küp kesip tereyağ ında kızartın. kıyma, tuz, biber, ve kimyonu
Koyup pişirin. daha sonra barbunyalarla karıştırın.
Hamurdan küçük bir parçayısüslemek için ayırıp kalanınıtek parça olarak
Açın. İçine galeta unu ve kaşar peyniri serpin. haşlanmışlahanaları
Hamurun üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde, iki kat olarak
Dizin. üzerine kıymalıkarışımıdökün. rulo yapın.
Yağlanmıştepsiye koyun. üzerini ayırdığınız hamurla süsleyip yumurta
Sarısısürün. önceden 200 derece ısıttığınız fırında üzeri kızarana dek
Pişirin.
Dilimleyerek yanında domates sosu ile servis yapın.



This entry was posted on 14:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: