Malzemeler:

Yarım kg lahana
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tereyağ ı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yeteri kadar tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Lahanayıince kıyın. yıkadıktan sonra kendi buharında haşlayıp süzün.
tereyağ ınıtencerede eritin. unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğuk sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Karışım ılınınca peynirin yarısını, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip
Karıştırın. isıya dayanıklıbir fırın kabına lahanayıserin. üzerine sosu
Yayın. kalan kaşar peynirini üzerine serpin.
Fırında kızartıp et ve tavuk ızgaralarının yanında sıcak olarak servise
Sunun.



This entry was posted on 01:25 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: