Malzemeler:

6 adet büyük lahana yaprağı
Yarım kg kuşbaşıtavuk eti
3 yemek kaşığı tereyağ ı
L adet soğan
L adet havuç
3 dişsarımsak
L çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar tuz, karabiber
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

Lahana yapraklarının damar kısımlarınıçıkarıp tuzlu kaynar suda l0 dakika
Haşladıktan sonra süzün. yağıkızdırıp tavuklarıkavurun. kıyılmış soğanı,
Pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. İnce kıyılmış sarımsaklarıve küp
Şeklinde doğranmışhavuçlarıekleyin. salça, tuz, karabiber ve l çay
Bardağı sıcak su ekleyip pişirin.
Lahana yapraklarının birini küçük bir kaseye yerleştirin. kenarlarını
Dışarıya sarkıtın. hazırladığınız harçtan içine yeteri kadar doldurun.
Lahananın dışarıda kalan yapraklarınıharcın üzerine kapatın. ters
Çevirerek tencereye yerleştirin. diğer lahanalara da aynıişlemi uygulayın.
Tencereye bir su bardağı kaynar su ilave ederek lahanalar iyice
Yumuşayana kadar pişirin. üzerine kaşar peyniri rendesi serperek servise
Sunun.



This entry was posted on 01:22 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: