Malzemeler:

600 gr kuzu kuşbaşı
3/5 su bardağı ayçiçek yağı
1 orta boy soğan (çok ince doğranmış)
1 kurutulmuşdefne yaprağı(ufalanmış)
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı(ızgarayıyağlamak için)
1/2 çay kaşığı tuz
Taze çekilmişkarabiber

Hazırlanışı:

Bir kabın içinde kuşbaşıkuzu etini, soğanı, ayçiçek yağını, defne ve kekiği
Karıştırın. etleri bu marinatta 24 saat, arasıra karıştırarak, dinlenmeye
Bırakın.
Bu sürenin sonunda ızgarayıyakın. izgara telini 1 çorba kaşığı ayçiçek
Yağıile yağlayın. etleri şişe dizip, her iki yanınıtuzlayıp biberledikten
Sonra ızgaranın üzerine koyup, bir defa çevirerek her iki yanınıda yaklaşık
7-8'er dakika etlerin üzerinde su damlacıklarıoluşuncaya kadar pişirin.
Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile ayçiçek yağısürün.
Önceden ısıtılmış tabaklarda yanında ızgarada ayrıca pişirilmişdomates ve
Biberle, sıcak olarak servis yapın. domatesin etten ayrıolarak ızgara
Edilmesi, eti sertleştirmemesi açısından önerilir.



This entry was posted on 03:04 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: