Malzemeler:

12 kuzu böbreği (temizlenip, ikiye bölünmüş)
30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ ı
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 büyük soğan (ince doğranmış)
1 orta boy yeşil dolmalık biber (beyaz kısmıve çekirdekleri çıkarılıp
Doğranmış)
2 dişsarmısak (dövülmüş)
350 gr domates (kabuklarısoyulmuş)
1 su bardağı kırmızı şarap
1/2 çorba kaşığı  şeker
2 tatlıkaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı acıkırmızıbiber
4 su bardağı pişmiş, sıcak pilav

Hazırlanışı:

Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağıorta ateşte eritiniz.
Yağkızınca soğan, dolmalık biber ve sarmısağıkoyup 5-6 dakika, soğanlar
Pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Böbrekleri ekleyip, arasıra karıştırarak 4 dakika pişiriniz. domates, şarap,
Şeker, limon suyu, ketçap ve kırmızıbiber katıp, iyice karıştırınız.
Ateşin altınıkısıp, tavanın üstünü örterek, 20 dakika daha pişiriniz. sıcak
tereyağ lıpilavıbir servis tabağına koyunuz. tavayıateşten alıp, yemeği
Servis tabağındaki pilavın üstüne boşaltarak servis ediniz.



This entry was posted on 04:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: