Malzemeler:

8 kuzu böbreği (temizlenmiş)
30 gr (2 çorba kaşığı ) + 1 tatlıkaşığı tereyağ ı(eritilmiş)
500 gr erişte (haşlanıp, süzülmüş)
125 gr (1 su bardağı ) gravyer peyniri rendesi
8 arpacık soğanı(kabuklarısoyulmuş)
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Once fırınınızıyüksek sıcaklığa (220 c) getirip ısıtınız.
Bir tatlıkaşığı yağile, 600 gr'lik bilezik biçiminde kalıbıyağlayarak bir
Kenara bırakınız. orta boy bir kasede, çatalla erişte, 2 çorba kaşığı
Eritilmişyağve gravyer peyniri rendesini karıştırınız.
Kasedeki erişteli karışımıyağladığınız kalıba döküp, fırına sürerek 30
Dakika, nar gibi kızarıp üstü gevrekleşinceye kadar pişiriniz. kalan iki
Çorba kaşığı yağıtavada ısıtınız. yağkızınca böbrek ve soğanlarıekleyip
Sürekli karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız.
Ateşin altınıkısıp, tuz ve karabiberi serpiniz; sürekli karıştırarak 5 dakika
Daha, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Kalıbıfırından çıkarınız. üstüne ısıtılmış bir servis tabağıkoyup ters
Çevirerek, erişteyi tabağa çıkarınız.
Delikli kepçeyle böbrekleri ve soğanlarıtavadan süzüp, bilezik biçimi
Eriştelerin ortasına yerleştirerek servis ediniz. 


This entry was posted on 04:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: