Malzemeler:

12 kuzu böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)
30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ ı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1/4 su bardağı kırmızı şarap
1 çorba kaşığı limon suyu
1/4 su bardağı konyak
125 gr (1/2 su bardağı ) krema
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış )

Hazırlanışı:

Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış
Patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz.
Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağıorta ateşte eritiniz. yağkızınca,
Böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız.
Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarınısağlayınız.
Tavadaki yağa soğanıekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz.
Ateşin altınıaçıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
Ateşin altınıkısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli
Karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz.
Bu arada, bir tavada, konyağıhafif ateşte, iyice sıcak oluncaya. kadar
ısıtınız. konyağıböbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız. alevler dininceye
Kadar tavayıhafif hafif sallayınız.
Kremayıkatıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz. tavayıateşten alıp
Böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. taze soğanlarıserpip
Yemeğinizi servis ettiniz 


This entry was posted on 04:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: