Malzemeler:

2 kuzu başı(temizlenip üstten hafifçe kırılmış)
1 litre (5 su bardağı ) su
L tatlıkaşığı tuz
75 gr (5 çorba kaşığı ) tereyağ ı(eritilmiş)
2 çorba kaşığı kekik

Hazırlanışı:

Özellikle sakatat sevenlerin hoşlanacağıfırında kuzu başı, ucuz ve
Doyurucu bir girişyemeği olarak servis edilebilir.
Önce fırınınızıyüksek sıcaklığa (200 c) getirip ısıtınız. büyük bir tencereye
Su ve tuzu koyup kaynatınız. kuzu başlarınıtencereye ekleyip, arasıra bir
Delikli kepçeyle üstte toplanan köpükleri alarak, tuzlu suyu tekrar
Kaynatınız. 45 dakika pişirdikten sonra, başlarıtencereden alıp bir fırın
Tepsisine yerleştiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, içindeki sudan 2 1/2 su bardağı ayırarak kalan
Suyu dökünüz. tepsideki başların üstüne ayırdığınız 2 1/2 su bardağı suyu
Ve eritilmişyağıdökünüz. tepsiyi fırına sürüp başları, arasıra suyundan
Üstüne kaşıkla dökerek 20 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz.
Başlarıçevirip bir 15 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alınız.
Bir kesme tahtasıüstünde satırla her başıiki eşit parçaya bölüp, üstüne
Kekiği serperek, ısıtılmış bir servis tabağında, yeşil salata yaprakları
Üstünde servis ediniz 


This entry was posted on 04:12 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: