Malzemeler:

10 adet kurutulmuşdolmalık patlıcan
200 gr yeşil mercimek
100 gr iri bulgur
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı nar ekşisi
4 dişdövülmüşsarımsak
100 gr biber salçası(damak zevkinize göre acıveya tatlısını
Kullanabilirsiniz)
1 çorba kaşığı nane
Karabiber

Hazırlanışı:

Kuru patlıcanlarısıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını
Bekleyin.
Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta
Karıştırarak dolmanın içini hazırlayın. yumuşayan patlıcanların içine
Hazırladığınız harcıdoldurun (patlıcanlarıdoldururken üstten iki parmak
Boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir).
Ağızlarınısıkıca kapatıp sığbir tencereye dizin. dolmaların dağılmaması
Için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz. derince bir kapta iki kaşık
Salçayısıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30
Dakika kadar pişirin. dolmanızısıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla
Servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :) 


This entry was posted on 08:11 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: