Malzemeler:

2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
100 gr konserve mısır tanesi
100 gr konserve bezelye
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt kreması

Hazırlanışı:

 pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. bol suyla yıkayıp
Süzün.
 bezelye ve mısırın suyunu süzün. 1 kaşık yağıteflon tavada kızdırıp
Bezelye ve mısırıilave edip soteleyin. yarım bardak suyu ekleyin. kısık
Ateşte 5 dakika kapağıkapalıolarak pişirin. kremayıekleyip karıştırın ve
Ateşten alın.
 kalan sıvıyağıbir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun. tuz ve kalan 3.5
Bardak suyu ilave edip kapağınıkapatın. kaynayınca ateşi kısıp suyunu
Çekinceye kadar pişirin. hazırladığınız kremalısosu pilava ilave edip
Karıştırın. üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. sıcak olarak
Servis yapın.



This entry was posted on 06:50 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: