Malzemeler:

1 kg uykuluk (suda bir taşım kaynatılıp, süzülerek kurulanmış)
120 gr (8 çorba kaşığı ) tereyağ
1 küçük havuç (kazınıp, küçük kübler halinde doğranmış)
1 küçük soğan (doğranmış)
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1/2 su bardağı sek beyaz şarap
1 1/4 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı un
250 gr (1 su bardağı ) krema
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Büyük bir tavada tereyağ ın yarısını(4 çorba kaşığı ) orta ateşte eritiniz.
Yağkızınca havuç, soğan, baharat torbası, tuz ve biberi ekleyip, arasıra
Karıştırarak 10-15 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Uykuluklarıekleyip, sebzelerle karıştırınız. tavanın kapağınıkapatarak
Ateşi iyice kısıp, uykuluklarıbir kez altüst ederek, 10 dakika pişiriniz.
Önce, fırınınızıorta sıcaklığa (170 c) getirip, ısıtınız. delikli kepçeyle
Uykuluklarıküçük bir tepsiye çıkarıp, bir kenara bırakınız.
Şarabıtavaya boşaltıp, ateşi yükselterek, tavadaki sos 1/2 su bardağı
Kalıncaya kadar pişiriniz. tavayıateşten alıp, sosu tepsideki uykulukların
Üstüne dökerek et suyunu ekleyiniz (et suyu uykulukların üstünü tamamen
Örtmelidir). tepsiyi orta ateşe yerleştirip, kaynatınız. kaynayınca ateşten
Alıp, üstünü örterek fırında 45 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp bir kenara bırakarak, uykulukların sos içinde
Soğumasınıbekleyiniz. delikli kepçeyle uykuluklarıtezgaha çıkarıp, keskin
Bir bıçakla 1,5 santim uzunluğunda parçalara keserek, bir kenarda sıcak
Kalmalarınısağlayınız. uykuluğun pişme suyunu orta boy bir tencereye
Süzünüz. tencereyi harlıateşe oturtup, pişme suyu 1 1/4 su bardağı
Kalıncaya kadar kaynatınız. tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak
Kalmasınısağlayınız.
Bir başka orta boy tencerede, kalan 60 gr (4 çorba kaşığı ) tereyağ ıorta
Ateşte eritiniz. yağkızınca tencereyi ateşten alıp, unu tahta bir kaşıkla
Ekleyiniz. tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, karıştırarak 2 dakika
Pişiriniz. tencereyi ateşten alıp, sıcak tuttuğunuz pişme suyunun içine
Boşaltınız. tencereyi ağır ateşe oturtup, karıştırarak 1 dakika pişiriniz.
Kremayıazar azar, tahta kaşıkla karıştırarak ekleyip, sos tahta kaşığı n
Sırtına yapışacak kıvama gelinceye kadar pişiriniz. limon suyunu katıp,
Tencereyi ateşten alınız.
Uykuluklarıateşe dayanıklıbir cam kaba koyup, üstüne sosu boşaltınız.
kıyılmış maydanozu serpiştirip, servis ediniz.



This entry was posted on 04:22 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: