Malzemeler:

4 adet (160 gr.) bonfile
1 kg. taze patates
1 dl. çiğkrema
4 dişsarmısak
1 kg. tatlıkırmızıbiber
1 dl. beyaz şarap
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kırmızıbiberleri közleyip soyun ve blender'da püre haline getirin. ufak bir
Tencerede biber püresini ve beyaz şarabıkısık ateşte, yavaşça çektirin.
Sos kalınlaştığızaman ateşten alın.
Patatesleri yıkayıp çok ince dilimleyin. mutfak robotunuz varsa işiniz çok
Kolaylaşır. patates dilimlerini ince kıyılmış sarmısak, krema, tuz ve biberle
Karıştırın. patatesi fırına giren bir kaba dizip alüminyum folyo ile kapatın.
Sıcak fırında 30-40 dakika üstü kapalıpişirdikten sonra folyoyu çıkarıp 10
Dakika daha pişirin.
Bonfıleleri az yağlıkızgın tavada istediğiniz dereceye göre pişirin. servis
Tabağına patatesleri yerleştirin. bonfileleri ince dilimleyip patateslerin
Üzerine yerleştirin. etrafınıbiber püresiyle süsleyin ve servis yapın.



This entry was posted on 03:28 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: