Malzemeler:

Herhangi cesit makarna:500gr(spagetti hariç)
Çiğkrema:200ml
Taze fesleğen:30 ad yaprak
Tere yağ:70 gr
Sıvıayçiçek yağı: 45ml
Mozerella veya beyaz peyniri:175 gr
Tuz:35 gr
Bulyon et:15 gr
Karabiber:10 gr
Sarımsak:10 gr (beşdiş)

Hazırlanışı:

Makarna haşlandıktan sonra süzdürülüp bir süzgeç yardımıyla iyice
Soğutulmalıdirki makarnada birbirine yapışma olmasın. tencerede tere
Yağınıeritip çiğkremamızıekleyelim mümkünse tenceremiz büyük olsun
Kremayıpişirelim 10 dakika kremamız kaynadıktan sonra peynirimizi
Ufalayıp kremyla karıştıralım. 5 dakıka pişirip peynirleri eritelim.
Sosumuzu yakalayalım sırasıyla tuz,karabiber,et bulyon,sarımsak katıp bir
Miktar kaynatalım. kaynadıktan sonra yapacağımız işlemler son
Noktalardır kaynayan kremayımakarnaya yedirelim yarısından daha
Fazlasınıçekene kadar makarnamıza fesleğeni ekleyelim fesleğeni
Ekledikten sonra makarnamızın altınıkapatalım takribi 5-10 dakika
Dinlendirin. tabağa servis yaparken taze fesleğeni koymayıunutmayalım.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 14:47 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: