Malzemeler:

500 gr kuzu böbreği (yağlarıtemizlenmiş)
3 tatlıkaşığı tuz
1 yumurta (hafif çırpılmış)
50 gr galeta unu (3/4 su bardağı )
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 soğan (ince dilimlenmiş)
1 çay kaşığı kekik
200 gr acıkrema (1 su bardağı )
2 katıhaşlanmışyumurta (ince kıyılmış )

Hazırlanışı:

Ekonomik ve lezzetli bir yemek olan kremalıböbrek, girişyemeği olarak
Yada fazla miktarda yapıldığında sebze ile başyemek olarak servis
Edilebilir.
Böbrekleri 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip orta boy bir kaba
Yerleştirerek üstlerini örtene kadar su koyunuz. 1 1/2 tatlıkaşığı tuz
Serperek en az 2 saat bir kenarda bekletiniz.
Böbrek dilimlerini süzerek küçük bir tencereye alınız. üstlerini örtecek
Kadar su koyup orta ateşte kaynatınız. kaynamaya başlayınca ateşin altını
Kısarak 5 dakika pişiriniz. böbrekleri süzüp kağıt havluyla kurulayarak bir
Kenara bırakınız.
Bir tabağa çırpılmışyumurtayı, bir başka tabağa galeta unu ve 1 tatlı
Kaşığı tuzu karıştırarak koyup, böbrek dilimlerini önce yumurtaya sonra
Galeta ununa iyice bulayınız.
Büyük bir tavada, yağve rafine yağıorta ateşte kızdırınız. böbrek
Dilimlerini altüst ederek 4 dakika, iyice nar gibi olana kadar kızartınız.
Böbrekleri delikli kepçeyle yağdan alıp ısıtılmış servis tabağına koyarak
Sıcak tutunuz.
Soğan dilimlerini tavaya koyup 6-8 dakika, pembeleşinceye kadar
Karıştırarak kızartınız. delikli kepçeyle soğanlarıalıp böbreklerin üstüne
Yerleştiriniz.
Tavadaki yağıdökünüz. kekiği, geri kalan tuz ve kremayıtavaya koyunuz.
Karışımıara sıra karıştırarak, kaynamaya başlarken tavayıateşten alınız.
kıyılmış katıyumurtalarıda ekleyerek sosu böbrek ve soğanların üstüne
Döküp hemen servis ediniz. 


This entry was posted on 00:18 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: