Malzemeler:

2 parça kuzu kafesi (l0'ar kalem)
1 tatlıkaşığı kekik
Yeteri kadar karabiber, tuz
2 dişsarımsak
3-4 yemek kaşığı tereyağ ı
İç pilav malzemesi:
2 su bardağı pirinç
2,5 yemek kaşıği tereyağ ı
2-3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuşüzumü
3 su bardağı et suyu
2 tane domates
Yarim kilo kuzu ciğeri
Yeteri kadar tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kuzu kafesinin sırt tarafìnıetli bölümü içe gelecek şekilde tac şeklinde
Dikin. her iki yüzüne tuz, karabiber ve kekik serpin. sarımsaklarıetli
Kısmına bıçakla delik açarak yerleştirin. bir tencereye yerleştirip ortasına
Bir tabak koyun. (pişme esnasında tacın şeklinin bozulmamasıiçin.)
Tencereye bir su bardağı sıcak su koyun. tenceredeki suyun tamamen
Buharlaşmasıiçin pirzolalari pişirin. yapmışolduğunuz tacıtencereden
Alin. fırın tepsisine yerleştirip her iki tarafınıda tereyağ ıile yağlayın.
150 derecede 15-20 dakika daha pişirin. pirzolalar nar gibi kızarınca iç
Pilavıüzerine çikararak servise sunun.
İç pilav yapılışı
Pirinci yıkayıp tuzlu ve ılık suyla 20 dakika ıslatın. bir kaşık yağile fıstığı
Pernbe renkte kavurun. İçerisine üzüm ve zar şeklinde doğranmışciğeri
Ilave edin. ciğer suyunu çekince tuz atıp ateşten alın. kalan yağıeriterek
Rondodan geçirilmişdomatesi kavurun. üzerine üç bardak et suyu ve tuzu
Koyup pirinci suya salın. pilav suyunu çekince içerisine hazırladıgıniz ciğeri
Karıştırıp ocağıkapatın. ağzına kağıt bir peçete koyarak 20 dakika
Demlendirerek servise sunun. 


This entry was posted on 02:56 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: